Un nuevo mundo es posible

ESTRUCTURA DEL BLOG

El blog se estructura en tres partes : Reflexiones, Practicas y Compromisos (ver etiquetas).


Reflexiones plasmo mis pensamientos, mis reflexiones, pero están incompletas, porque faltan tus comentarios, tus reflexiones.
(Para poder agruparlas todas, figuran bajo el año 2010, con independencia de la fecha en que hayan sido publicadas)
Prácticas, es una recopilación de ejercecios, para ir descubriendo el Ser que realmente somos y poco a poco liberarnos de todos los condicionantes y creencias limitantes que esta sociedad nos ha impuesto. Propón tu también prácticas.

(Para poder agruparlas todas, figuran bajo el año 2011, con independencia de la fecha en que hayan sido publicadas).
Compromisos, indico acciones prácticas a realizar con la finalidad de ir cambiando actitudes y acciones. Sin esos compromisos no conseguiremos nada
.

(Para poder agruparlas todas, figuran bajo el año 2012, con independencia de la fecha en que hayan sido publicadas)
Proyectos y Eventos : Propuesta de proyectos, proyectos en marcha, eventos; haz propuestas, comenta, sugiere.
(Para poder agruparlas todas, figuran bajo el año 2013, con independencia de la fecha en que hayan sido publicadas)

sábado, 2 de abril de 2011

Que no t´hipotequin la Vida

Diverses entitats i plataformes van presentar en roda de premsa el dia 23 de març una iniciativa legislativa popular per modificar la llei hipotecària i permetre que el lliurament de la vivenda cancel·li el deute.
Davant la negativa dels partits majoritaris a reformar la llei hipotecària, els esforços de les entitats per aconseguir la regulació de la dació en pagament es concreten ara en la presentació d’una iniciativa legislativa popular per reformar la llei hipotecària.
El dia 30 de març, les vuit organitzacions promotores presentaran la Iniciativa legislativa popular davant de la Mesa del Congrés, que n’haurà d’autoritzar la tramitació per tal que es pugui iniciar la recollida de signatures.
Les entitats, entre les quals s’hi compta la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, tindran aleshores 9 mesos per aconseguir 500.000 firmes, la recollida de les quals podria iniciar-se al mes de juny.
Un cop sigui admesa a tràmit la Iniciativa, es podrà consultar la forma de signar mitjançant el web de la campanya Que no t’hipotequin la vida!

Iniciativa legislativa popular per a la dació en pagament

La Iniciativa es centra en les hipoteques sobre vivendes habituals i contempla els deutors de “bona fe”, és a dir, aquells que han deixat de pagar la seva hipoteca per una causa justificada com ara l’atur, una malaltia, etc.
L’objectiu és permetre que milers de famílies puguin refer les seves vides després de perdre casa seva, evitant que -a més del desnonament- la persona hipotecada hagi de fer front a un deute amb el banc que pot condemnar-la de per vida a l’exclusió social i financera.
El text de la Iniciativa acusa les entitats bancàries de pràctiques abusives pel que fa a la concessió de crèdits hipotecaris i proposa modificacions sobre la llei d’enjudiciament civil i la llei hipotecària .
Aquestes modificacions volen fer possible que, en cas d’execució hipotecària, si el bé executat fos la vivenda habitual, el deutor pugui comparèixer abans de la subhasta i sol·licitar el lliurament del bé hipotecat en pagament del deute.

Execucions hipotecàries: amb els deutes i al carrer

Les entitats promotores recorden que, des de l’any 2007 s’han produït a tot l’estat gairebé 250.000 execucions hipotecàries de les quals 47.838 corresponen a Catalunya.; 250.000 execucions, son 250.000 families, a cuatre membres per familia, significa 1.000.000 de persones afectades.Les previsions, gens esperançadores, indiquen que aquestes xifres es podrien duplicar entre 2011 i 2012.
Actualment, en cas d’execució hipotecària, l’entitat bancària pot adjudicar-se la vivenda pel 50% del seu valor de taxació si la subhasta queda deserta, la qual cosa succeeix en la majoria dels casos. L’entitat pot, aleshores, seguir reclamant a la persona hipotecada la resta del deute, més els costos judicials i els interessos que es generin.
Per a les entitats, aquest sistema condemna la persona desnonada a l’exclusió social de per vida atès que ha de fer front a un deute sovint irrecuperable amb tots els seus béns presents i futurs.
La reclamació del deute comporta l’embargament de la nòmina o de qualsevol propietat o ingressos de la persona hipotecada que, per tal de sobreviure, tendirà a l’economia submergida. D'altra banda, es veurà en la necessitat de recórrer als serveis socials, amb el cost que això implica per als recursos públics.

No hay comentarios:

Publicar un comentario